Wat is het Verschil tussen een Controleklep en een Aan-uit- Klep?

August 26, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Wat is het Verschil tussen een Controleklep en een Aan-uit- Klep?
Wat is het Verschil tussen een Controleklep en een Aan-uit- Klep? 

Hier is Alles u moet kennen

Wat is het Verschil tussen een Controleklep en een Aan-uit- Klep? Hier is Alles u moet kennen

Wanneer u vestiging een vloeibaar controlesysteem bent, zijn er dozens verschillende types van kleppen u moet kiezen van. Elk dient een specifiek doel, maar het houden van hen kan rechtstreeks het verwarren krijgen. Vele mensen hebben probleem met het verschil tussen controlekleppen en aan-uit- kleppen.

De controlekleppen en de aan-uit- kleppen dienen andere doelen afhankelijk van de graad van controle u voor uw systeem wenst. De controlekleppen zijn nauwkeuriger, terwijl de aan-uit- kleppen all-or-nothing zijn. Lees om meer over deze twee verschillende kleppen te leren en hoe zij worden gebruikt.

Controlekleppen

Aangezien u van de naam kunnen veronderstellen, wordt een controleklep gebruikt om de stroom van vloeistof in een systeem te controleren. Zij kunnen verschillende variabelen op specifieke reeks-punten, met inbegrip van dichtheid, concentratie, stroomtarief, druk, temperatuur, en vloeibare niveaus handhaven. Een controleklep de delen omvat een kleplichaam, actuator, en een instelmechanisme, evenals van de van de lichaamsassemblage en versiering.

Actuators op deze kleppen kunnen pneumatisch, hydraulisch zijn, of elektrisch aangedreven, en zij controleren hoe de klep opent en sluit. De instelmechanismen controleren en beheersen de actuator bewegingen om het gewenste reeks-punt te handhaven.

Aan-uit- Kleppen

Een aan-uit- klep is een veel minder nauwkeurig instrument dan de controleklep. Het of staat voor onbelemmerde stroom toe of het sluit volledig stroom af. Er zijn een paar verschillende stijlen van aan-uit- kleppen, met inbegrip van bal, stop, vlinder, poort, en bolkleppen.

Een kogelklep bestaat uit een bal met een kanaal door het wordt gesneden die kan worden gedraaid zodat het kanaal richt zich op de rest van de lijn, die stroom toestaan, of zodat het niet, afsluitend stroom die. De vleugelkleppen hebben een vlak stuk van metaal dat aan open roteert of sluiten het kanaal. De poortkleppen en de stopkleppen gebruiken kegelstukken die neer door het kanaal glijden, verzegelend veilig sloot het.

Gebruik voor elk

De controlekleppen worden gebruikt in situaties waar u specifieke controle meer dan een stuk van een systeem nodig hebt. Deze zijn uitstekend voor banen waar de precisie essentieel is en er een aantal factoren zijn die strak moeten worden gecontroleerd.

De kogelkleppen zijn goed voor meer zwart-witte situaties. Omdat zij allen of niets zijn, worden zij vaak gebruikt als maatregelen van de noodsituatieafsluiting. U kon een controleklep en een aan-uit- klep op hetzelfde systeem, met de aan-uit- klep zelfs hebben handelend als steun voor het geval dat de controleklep ontbreekt.

Ontdek hoe te om Verschillende Kleppen te gebruiken

De aan-uit- kleppen en de controlekleppen zijn gelijkaardig in sommige betekenissen, maar het verschil ligt in hun graad van controle. Waar de controlekleppen zeer nauwkeurig kunnen zijn, kunnen de aan-uit- kleppen precies doen wat hun naam voorstelt: inschakelen of draai weg. Elk van de verschillende kleppen heeft een belangrijke plaats in uw systeem.

 

Als u de beste kleppen voor uw systeem zou willen vinden, controleer de rest van onze plaats in Veson valve ltd. Wij hebben actuators, kleppen en montage om elke toepassing, van scheepsbouw en industrieel gasgebruik voor petrochemische en farmaceutische systemen aan te passen. Controleer onze gids van de productselectie en vind de juiste klep voor uw behoeften.