Hoe u actuatoren correct kunt afmeten

April 12, 2024

Laatste bedrijfsnieuws over Hoe u actuatoren correct kunt afmeten

Hoe u actuatoren correct kunt afmeten

 

 

De juiste maat van actuatoren voor kleppen is veel ingewikkelder dan veel mensen in onze industrie denken.Mensen nemen ten onrechte aan dat alles wat je hoeft te doen om een klep te activeren, is om de meest kosteneffectieve actuator bovenop de klep te zetten..

Eigenlijk moet je de juiste actuator kiezen voor de toepassing en specificatie van de klep.Het is belangrijk dat de actuator wordt afgestemd door een technisch opgeleide en deskundige persoon die de functionaliteit van zowel de actuator als de klep begrijpt.Anders kunnen de gevolgen rampzalig en/of duur zijn.

Om een handklep correct te kunnen afmeten voor geautomatiseerde service, moet de aandrijving op aanvraag correct werken.Aangezien de vraag naar meer industriële veiligheid blijft stijgen, vragen steeds meer klanten om documentatie over actuator afmetingen.

Om betrouwbaar te zijn, moet een aandrijflijn:

  • in staat zijn om te werken bij de minimale beschikbare voedingsdruk
  • een voldoende koppel ontwikkelen om het klepkoppel gedurende de volledige slag te overwinnen
  • voldoen aan de door de eindgebruiker vastgestelde servicefactor en de door de klepfabrikant aanbevolen veiligheidsfactor (wat hoger is).

Een ondergrote aandrijver zal de klep niet kunnen bedienen, maar aan de andere kant kan een overgrote aandrijver de stam van de klep beschadigen en is het duurder.Om een actuator correct te afmeten, moeten we begrijpen:

  • Minimale en maximale toevoerdruk
  • Type actuator
  • Mislukking modus
  • Klepkoppel

De normale druk, die vaak naast de minimale en de maximale wordt geleverd, is de maximale druk van de vloeistof.mag nooit worden gebruikt voor het afmeten van de actuator

Minimale voedingsdruk

De actuator moet voldoende koppel kunnen ontwikkelen om de klep te bedienen bij de minimale voedingsdruk.Dit zal ervoor zorgen dat de aandrijving zal werken, zelfs wanneer de voedingsdruk is op zijn laagste.

Een actuator kan worden ingedeeld voor een druk die kleiner is dan de minimale beschikbare voedingsdruk.Deze praktijk wordt meestal uitgevoerd wanneer actuatoren te groot zijn en het maximale koppel van de actuator bij de minimale voedingsdruk het maximaal toelaatbare stamkoppel (MAST) overschrijdtVoor deze specifieke situatie moeten een regulator en een ontlastingsklep worden toegevoegd.het waarborgen dat de aandrijflijn geen koppel oplevert dat de klep kan beschadigen;De remklep zorgt ervoor dat in geval van een storing van de regelaar het uitgangsmoment van de aandrijflijn bij de minimale voedingsdruk de klepstam niet beschadigt.Het wordt aanbevolen om de afzuigklep op 10% of 15% boven de reguleringsinstelling in te stellen..

Maximale voedingsdruk

De maximale voedingsdruk is belangrijk omdat de aandrijving ook die druk veilig moet kunnen aanhouden.

Als wordt vastgesteld dat de aandrijving de maximale voedingsdruk niet kan aanhouden, is er een manier om het pakket veilig aan te passen.De installatie van een regelaar en een ontlastingsklep is een relatief eenvoudige en kosteneffectieve oplossingHoe hoger de druk, hoe meer koppel de aandrijving kan produceren.een regulator en een ontlastingsklep verminderen ook de kans op beschadiging van de klepstam als gevolg van het overtollige actuatorkoppel.

Om het maximale uit een aandrijflijn te halen, moet deze de juiste afmeting hebben.We zijn in staat om te ontwerpen, ontwerpen en vervaardigen volgens uw precieze specificatie voor elke kwartdraai of lineaire werking.

 

 
 

Vaak gestelde vragen over de grootte van de actuator:

Wat is de CV van een klep?

Cv geeft de stroomcoëfficiënt van een regelklep aan.Het is in wezen een numerieke waarde die verwijst naar het aantal liter per minuut dat de klep zal toestaan met een constante drukval van 1 PSI van de inlaat naar de uitlaatIn de overgrote meerderheid van de gevallen wordt de Cv-waarde berekend, aangezien de klep wijd open is.

Is CV een constante?

Terwijl regelkleppen over het algemeen worden herkend aan hun maximale doorstromingskapaciteit, is de Cv-waarde geen constante,de waarde van de verwarming van de klep wordt bepaald door de waarde van de verwarming van de klep..

Is het raadzaam om een overgrote klep te installeren om een kleine klep te vervangen?

Een eenvoudig antwoord: NEE, een overgrote klep kan alleen leiden tot onstabiele en onbetrouwbare besturing.Zelfs als je een grotere klep installeert, kun je hem slechts heel licht openen.Het is echter belangrijk om te beseffen dat het gebruik van een ventiel in de eerste plaats niet noodzakelijk is voor de beveiliging van de beveiliging.