Een Overzicht van Vleugelkleppen

April 21, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Een Overzicht van Vleugelkleppen

Van https://www.valvemagazine.com/

 

Een zeer belangrijk voordeel om een vleugelklep te selecteren is de vermindering van ruimte en gewicht aan een systeem dat met andere opties zoals bal, controle, bol of poortkleppen wordt vergeleken.

 

 

MITCHELL ANDERSON

Directeur, Drievoudige Compensatieklep & Kogelkleptechniek, Bray International Inc.
Haley Ferner

HALEY FERNER

Op de markt brengende Ingenieur, Bray International Inc.
De vleugelkleppen behoren tot de familie van kwartdraai rotatiekleppen, die eerst in de prototypen van de stoommotor zodra de 18de eeuw wordt gecreeerd en wordt gebruikt. Het gebruik van vleugelkleppen groeide in de jaren '50 voor toepassingen in de olie en gasmarkt, en 70 jaar later blijven zij wijd in talrijke industriële toepassingen worden gebruikt.
 
 
 

De vleugelkleppen kunnen met handvatten, handtoestellen, pneumatische of hydraulische aandrijving worden geassembleerd. De klepconfiguratie bestaat uit een stam en een schijf die 90° van open aan het sluiten in de richting met de wijzers van de klok mee roteren. De vleugelkleppen zijn populair in vele toepassingen aangezien zij rendabel zijn om snelle verrichting te handhaven, aan te bieden en lichtgewicht in vergelijking met andere types van kleppen zijn. De meeste vleugelkleppen gebruiken dezelfde basisconfiguratie, met een lichaam, stam, schijf, zetel en stamverbinding; nochtans, kunnen andere delen tussen de verschillende vleugelkleptypes, zoals veerkrachtige gezette, gevoerde, enige compensatie, dubbele die compensatie (vaak als hoge prestaties wordt bedoeld) en drievoudige compensatie variëren. Deze types worden onderscheiden door de meetkunde van de schijf, stam, zetel en het materiaal van de plaatsingsontwerpen.

Een zeer belangrijk voordeel om een vleugelklep te selecteren is de vermindering van ruimte en gewicht aan een systeem dat met andere opties zoals bal, controle, bol of poortkleppen wordt vergeleken. Vergeleken bij een poortklep, is de installatie van vleugelkleppen minder moeilijk van grootte en gewicht, en vergeleken bij kogelkleppen, zijn de te vervangen of te herstellen kosten gewoonlijk minder. De vleugelkleppen zijn beperkt gebaseerd op hun toepassing aangezien zij een belemmerde haven hebben, als deel van de schijf onder ogen ziet altijd de stroom zelfs wanneer volledig geopend en zij niet typisch in zware dunne moddertoepassingen als messenpoort worden gebruikt of de strenge de dienstkogelklep de voorkeur heeft. De vleugelkleppen zijn ook veelzijdige producten die in zowel isolatie als lichte controle/throttling diensten kunnen worden gebruikt.

 
laatste bedrijfsnieuws over Een Overzicht van Vleugelkleppen 1

 

VEERKRACHTIGE GEZETTE CONCENTRISCH

De veerkrachtige gezette kleppen zijn concentrisch met de pijpleiding, aangezien de schijf in het centrum van de klep wordt gehouden. Dit kleptype is positie gezet, met ononderbroken interferentie schijf-aan-Seat. De classificaties zijn algemeen in koude werkdruk (CWP) eerder dan klassenclassificatie maar passen tussen ASME-Klasse 125 en Klasse 150 flenzen. De veerkrachtige gezette kleppen worden vaak ontworpen onder ASME-de classificaties van de drukklasse, dus rendabeler voor lage druktoepassingen. Stam het verzegelen bestaat uit een primaire verbinding (zetel vlak aan schijfhub), secundaire verbinding (stamdiameter groter dan een gat in zetel) en tertiaire verbinding (hogere stamverbinding).

laatste bedrijfsnieuws over Een Overzicht van Vleugelkleppen 2

De typische lichaamsmaterialen omvatten kneedbaar ijzer, gietijzer, koolstofstaal, aluminium, roestvrij staal en aluminiumbrons. De typische zetelmaterialen omvatten EPDM, buna-N, PTFE, natuurrubber en meer. De veerkrachtige gezette vleugelkleppen worden meestal gebruikt voor isolatie en controletoepassingen met inbegrip van HVAC, chemisch en petrochemisch, voedsel en drank, machtsgeneratie, water en afvalwater, olie en gas, mijnbouw en drogen bulk behandeling. Zij worden gebaseerd op verenigbaarheid met de media geselecteerd die de pijpleiding en stroomvoorwaarden doornemen.

 
 

POLYMEER-GEVOERD CONCENTRISCH

De gevoerde vleugelkleppen zijn ook concentrisch met de pijpleiding en die ontwerpen om met ruwe chemische media worden gebruikt: Deze polymeer-gevoerde producten bieden het langere leven in media met hogere niveaus van zuren aan. De opties omvatten PTFE-Gevoerde en PFA-Gevoerde gebruikte kleppen, zowel in de petrochemische stof, voedsel als drankindustrie met corrosieve media. Één van de belangrijkste verschillen tussen de voeringen is dat in de prototypen van de stoommotor PFA-de voeringen in tegenstelling tot PTFE-voeringen die na verloop van tijd op de manier worden gebaseerd flexibel blijven zij worden vervaardigd. PFA wordt gesmolten en chemisch gesmolten terwijl PTFE wordt gesinterd. Smeltend en chemisch plakkend creeert dichtere materieel en minimaliseert luchtzakken, resulterend in flexibiliteit en strakke afsluiting over gebruik op lange termijn voor ruwere chemische toepassingen. De PTFE gevoerde vleugelklep wordt typisch gebruikt in water, pekel, pulpvoorraad en zwakke zure toepassingen. Het schijfmateriaal kan ook variëren gebaseerd op toepassing, tussen roestvrij staal, of gevoerd roestvrij staal met PTFE, PFA en UHMWPE (ultrahoog molecuulgewichtpolyethyleen).

HOGE PRESTATIES

De hoge prestatiesvleugelkleppen (ook genoemd dubbele compensatie) hebben twee compensatie: De eerste compensatie van stam is excentrisch aan of achter het gezicht van de schijfplaatsing, door de tweede compensatie wordt gevolgd, die de stam van as van de pijpleiding die verplaatst. Deze dubbele compensatie leidt tot camming actie, die de schijf vanaf de zetel eerder dan over het bewegen, die het wrijven tussen de schijf en de zetel verminderen zoals die in concentrische en enige compensatiekleppen wordt gezien.

 
 
laatste bedrijfsnieuws over Een Overzicht van Vleugelkleppen 3

De dubbele compensatie wordt algemeen gebruikt voor isolatie en controle, evenals hogere van cyclustoepassingen toepassingen wanneer vergeleken bij een concentrisch ontwerp. De meeste toepassingen worden gemaakt voor hogere temperatuur en druk dan veerkrachtig-gezette kleppen. De zetels worden ontworpen om reactiekracht (contactspanning) aan schijf te verstrekken wanneer in de gesloten positie. Deze contactspanning leidt tot de verbinding met de schijfrand. Deze die ontwerpen kunnen afhankelijke druk zijn, terwijl anderen interferentiepasvorm gebruiken door een zetelstimuleringsmiddel voor dat drukgamma wordt verstrekt. De gemeenschappelijke lichaamsmaterialen omvatten koolstofstaal, roestvrij staal en aluminiumbrons. De gemeenschappelijke zetelmaterialen omvatten PTFE, versterkte PTFE, TFM, UHMWPE en Inconel.

De extra zetelontwerpen voor specifieke toepassing kunnen gezet metaal en brandbrandkast (zowel zachte als metaalzetel) volledig ook omvatten. Het metaal gezette ontwerp kan hogere temperatuurmogelijkheden tot 900°F in de vuile dienst, schurende de dienst en controletoepassingen met de hete en vuile dienst weerstaan. Het brand-veilige gezette ontwerp wordt gebruikt in de diensten op risico voor brand, gebruikend een zacht gezet materiaal voor isolatie terwijl nog het verstrekken van een constante metal-to-metal reserveverbinding aan de schijf in het geval van een brand. De bedoeling van het klepontwerp in deze toepassingen moet isolatie verstrekken om het voeden van de vlammen te verhinderen.

 
 

Het dubbele compensatieontwerp kan voor cryogene toepassingen worden gevormd; zij worden het vaakst gebruikt in industriële gastoepassingen zoals argon, helium, waterstof, stikstof en zuurstof. De keus van materialen is gebaseerd op de dienst, die zich op hardheid en schokweerstand van de materialen van de drukgrens bij procestemperatuur concentreren. De normen voor deze toepassingen omvatten strikte materiële specificaties samen met het schoonmaken eisen ten aanzien van veiligheid en verrichting van de kleppen terwijl in de dienst.

DRIEVOUDIGE COMPENSATIE

Het drievoud compenseerde kleppenaandeel het eerste en tweede compensatieconcept met hoge prestatiesvleugelkleppen en omvat een extra derde compensatie, met de plaatsingsoppervlakten gebruikend een geneigde kegeloppervlakte. Deze derde compensatie laat het verzegelende element (zegelring) toe om de plaatsingsoppervlakte in def. slechts in dienst te nemen

 
 
laatste bedrijfsnieuws over Een Overzicht van Vleugelkleppen 4

graad van sluiten (en onmiddellijk losmaken die van de klepzetel op het openen) in geen het wrijven tussen de verzegelende componenten resulteren. Dit kleptype is torsie-gezet, wordt het betekenen van torsie toegepast om de verzegelende elementen te laden en de afsluitingsprestaties te verstrekken. De zegelring kan of gelamineerde lagen van metaal en grafiet of een stevig metaalblad zijn, allebei waar vervangbaar gebied zijn. De klepzetel kan of binnen (vervangbaar gebied) of integraal aan het kleplichaam worden vastgebout. Het drievoud compenseerde kleppen is inherent brand veilig en van toepassing op drukklassen van Klasse 150 tot Klasse 1500. Dit ontwerp kan in een brede temperatuurwaaier van -320°F aan 1,500°F in variërende configuraties worden gebruikt toe te schrijven aan het metal-to-metal verzegelen.

De gemeenschappelijke lichaamsmaterialen omvatten koolstofstaal, roestvrij staal en aluminiumbrons terwijl de gemeenschappelijke zetelmaterialen hard-faced roestvrij staal 316, het brons van het nikkelaluminium, Stellite en duplexroestvrij staal omvatten. De gemeenschappelijke verbindingsmaterialen omvatten gelamineerde duplex roestvrij, Monel, xm-19 of Inconel-metaallagen met of grafiet of PTFE, en de stevige metaalopties omvatten duplexroestvrij staal, Inconel of xm-19. De hoofdtoepassingen voor het drievoud compenseren kleppen omvatten stoom-distributie, petrochemische stoffen, tanklandbouwbedrijven, terminals, en omschakeling.

 
 

Het drievoud compenseerde klep voor de cryogene dienst wordt gevormd, toestaat voor temperatuur zo laag zoals -420°F die; het wordt gebruikt in LNG, vloeibare waterstof en de vloeibare zuurstofdienst, om enkelen te noemen. De uitgebreide bonnetten houden de stamverpakking van de extreme koude temperaturen.

De hogere temperatuurontwerpen, tot 1,500°F, gebruiken een stevige zegelring en een bonnet om hitteoverdracht aan de verpakking en de aandrijving te verdrijven. Dit ontwerp wordt meestal gebruikt in turbines, gesmolten zoute en hete luchttoepassingen.

 
 

DE TYPES VAN BEËINDIGENverbinding

De vleugelkleppen hebben veelvoudige opties voor de types van eindverbinding, met inbegrip van (flangeless) wafeltje, handvat, dubbel van een flens voorzien en buttweld eind. Sommige opties staan voor gemak van onderhoud toe, zijn wat geschikt voor de doodlopende dienst en sommige ontwerpen hebben gewicht en kostenverminderingsimplicaties in vergelijking met elkaar.

laatste bedrijfsnieuws over Een Overzicht van Vleugelkleppen 5
 • De wafeltjekleppen worden ontworpen om tussen flenzen, met een korte afmeting van aangezicht tot aangezicht met betrekking tot de pijpleidingsdiameter worden geïnstalleerd. Deze kleppen kunnen niet voor de doodlopende dienst worden gebruikt, die extra isolatiekleppen wanneer sluiting voor onderhoud vereist. De wafeltjeopties zijn lichter en goedkoper dan trekken stijl en vaak gebruikt in lagere druktoepassingen.
 • De handvatkleppen worden ontworpen om aan één of beide flenzen worden vastgebout gebruikend bevestigingsmiddelen die in handvatuitsteeksels worden ingepast op het kleplichaam, met een korte afmeting van aangezicht tot aangezicht met betrekking tot de pijpleidingsdiameter. Deze kleppen kunnen ook in de doodlopende dienst afhankelijk van zetelontwerp worden gebruikt maar kunnen DE- wordengeschat en kunnen zwaarder zijn dan wafeltjestijl.
 • Worden de dubbel van een flens voorzien kleppen ontworpen met flenzen op beide einden van het lichaam om de klep aan het koppelen van flenzen op de pijp met bouten of nagels en noten te beveiligen. Zij kunnen in de doodlopende dienst worden gebruikt; nochtans, kunnen sommige kleptypes DE- wordengeschat.
 • De kleppen van het Buttweldeind worden ontworpen met schuine randen (lasvoorbereiding) op elk gezicht om dikte aan te passen en op de pijp af te schuinen. De twee einden worden uitgestoken aan de pijpleiding en gelast, gebruikt in toepassingen waar ontmantelen niet gemeenschappelijk is, of een potentiële lekweg tussen flens is het vastbouten een zorg.

 

AUTOMATISERINGStypes

Vele types van actuators kunnen de het openen en het sluiten kenmerken van een vleugelklep controleren. Actuator verstrekt de torsie die wordt vereist om de klep behoorlijk te openen en te sluiten tijdens de dienst. De volgende types van actuators zijn in paren gerangschikt met vleugelkleppen:

 
 
laatste bedrijfsnieuws over Een Overzicht van Vleugelkleppen 6
 • De handklepverrichting is de eenvoudigste vorm van aandrijving. Het gebruikt een wiel of een hefboom om de positie van de stam en de schijf te controleren. De handexploitanten zijn ook zeer goedkoop en met kleinere met maat kleppen typisch gebruikt die een lager torsievereiste hebben. Deze zijn vooral geschikt in toepassingen waar de macht niet aanwezig is om de klep in werking te stellen. De snelheid van handexploitanten is enigszins langzaam, zodat zouden zij niet gebruikt worden in noodsituatie afgesloten toepassingen.
 • Elektrische klepactuators bevatten een versnellingsbak die kan motorsnelheid aanpassen die, die of de torsie opheffen verminderen. Elektrische actuators zijn gemakkelijk te handhaven, zijn vrij eenvoudig te installeren en zijn vrij stil tijdens verrichting. De positie van de klep is gebaseerd op het voltage of de huidige signaalinput en kan grensschakelaars bevatten die actuator wanneer volledig gesloten tegenhouden of volledig openen. Elektrische actuators worden gebruikt waar er een stabiele voeding is.
 • Rek en pignonactuators bevatten de lentes binnen een kamer die van de ingang en de uitgang van samengeperste lucht werken. Deze types van pneumatische actuators kunnen enig zijn of dubbelwerkend, zijn compact in ontwerp, vrij goedkoop en lichtgewicht. Zij hebben snellere reactietijden, die voor hun gebruik in throttling diensten toestaan; zij hebben een externe levering van samengeperste lucht nodig.
 • Schotse jukactuators kunnen met samengeperste lucht of met hydraulische vloeistof worden in werking gesteld. Deze bestaan uit een krukas en een zuiger in een holle cilinder. De druk wordt toegepast op één kant, en de resulterende kracht beweegt lineair de zuiger om de stam en de schijf te roteren. Deze actuators kunnen met modules voor gemak van onderhoud worden ontworpen door één sectie van actuator in plaats van de volledige assemblage enkel te verwijderen. Het Schotse juk is groter en duurder dan het rek en de pignon, maar de output leidt veel tot hogere torsie voor grotere met maat kleppen. Het Schotse juk kan ook met controletoebehoren voor gebruik in snel handelende of zachte het sluiten toepassingen worden in paren gerangschikt.
 • Hydraulische klepactuators gebruiken hydraulische kracht die door een vloeistof wordt geleverd de positie van de schijf en de stam te controleren. Zij zijn beschikbaar in of enig of dubbelwerkend. Het enige acteren werkt door het ontbreken van vloeibare druk, die de klep in de gesloten positie houden; aangezien de druk opbouwt, duwt de vloeistof de zuiger naar de klep om te openen. Het dubbelwerkende type bevat een hydraulische pomp die de richting van de vloeistof in open verandert en sluit de klep. Deze actuators worden gebruikt voor de zeer grote of op zwaar werk berekende kleppen die een grote torsie om vereisen te werken; zij kunnen ook met solenoïden in betere controlepositie worden gebruikt.

DE NORMEN VAN HET VLEUGELKLEPontwerp

De vleugelkleppen hebben vele nationale en internationale normen die de ontwerpcriteria, zoals muurdikte, de lengte van aangezicht tot aangezicht, opzettende patronen, flensboring, diffuse emissie en meer dicteren. Hieronder zijn enkele gemeenschappelijke normen voor de vele soorten vleugelklepontwerpen.

Gemeenschappelijke Normen voor Klepontwerp

 
 
laatste bedrijfsnieuws over Een Overzicht van Vleugelkleppen 7

De vleugelkleppen bieden een uniek die waardevoorstel aan op hun gewicht, voetafdruk, en kosteneffectiviteit wordt gebaseerd. Zij verstrekken een verscheidenheid van opties van zetelmateriaal, het verzegelen ontwerpen, en waaier van temperatuur en drukclassificaties. De vleugelkleppen bieden één van de grootste klepmarkten achter aan bal en poortkleppen. Zij blijven gebaseerd groeien op de flexibiliteit van automatisering, lagere torsie en betere diffuse emissiesprestaties in vergelijking met lineaire kleppen.